Annorlunda service får upplands motor att spinna

Du är inte din bils registreringsnummer.

När Upplands Motor slog upp dörrarna till sin supermoderna bilhall för snart tre år sedan hade de bestämt sig. Att satsa på att vara billigast på bilar var redan flera andra som gjorde. Upplands Motor skulle bli bäst på service i stället.

Hej på rätt sätt
När jag frågar Per vad som krävs för att få jobba på Upplands Motor utöver de tekniska kunskaperna så berättar han att alla har fått träna sig på att hälsa och säga “hej”. Det låter till en början lite löjligt i mina öron, men när Per kommer igång med sin hälsningsträning på mig så blir jag snabbt påmind om att det finns bra och mindre bra sätt att säga “hej” på. Ur bokhyllan plockar han fram en broschyr som heter “Den stora utmaningen”.

- Den här beskriver hur vi ska ta hand om våra kunder i sju enkla punkter. Innan man ska börja jobba hos oss får man läsa igenom den och bestämma sig för om man kan ställa upp på det som står där eller inte.

Vi träffar Michael Andersson som arbetar som personlig servicetekniker. Vad tycker du krävs för att bli duktig i ditt jobb utöver dina tekniska kunskaper?
- Att man är bra på att bemöta olika personligheter. Det gäller att lyssna och försöka förstå varje enskild kunds problem och önskemål.

Hur jobbar du och din närmaste chef med uppföljningen av dina kundmöten i verkstaden?
- Varannan vecka har vi verkstadsmöte där var och en i serviceteamet får gå igenom sina kundenkäter som kunderna får fylla i när de har varit hos oss. Utöver det pratar vi gemensamt om vad vi kan bli bättre på.

Källa: Tidningen Link från företaget Bright. Nr 3: 2010